Sunday, March 4, 2012

school based experience

besok melangkah ke sekolah semula setelah 3 tahun untuk pengalaman berasaskan sekolah (PBS). untuk semester pertama tahun pertama degree ni. main thing yang perlu dibuat adalah buat research tentang sekolah tu, observe aktiviti yang sekolah laksanakan adakah selari dengan JERIS (jasmani, emosi, rohani, intelek, sosial) untuk membentuk perkembangan pelajar.

sekolah yang aku bakal pergi dah lah memang asing pada aku. ye lah, most people amik advantage untuk pbs kat ex sekolah rendah diorang. aku pulak, just randomly picked sekolah yang dekat dengan rumah sebab nak jimat living cost. hehe. sorang-sorang pulak tu. kena berdikari hidup tanpa kawan ni. yang tak best nya nanti takde lah kawan nak berborak kalau bosan :(

doesn't matter lah. nanti kalau posting jauh-jauh pun sorang-sorang ye dok? kalau bertuah dapat le teman. kalau tak, hummmmm. mintak-mintak lah dipermudahkan segala urusan sepanjang seminggu ber PBS ni. amin.


No comments: